ဒိန္ခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလး ေမးထားလို႔ တင္ေပး လိုက္ပါတယ္ ။
ႏြားနို ့ ၁ ပိသာကို ဆူေအာင္ကိ်ဳပါ ။
က်ိဳတဲ့အခါ ဆူရံုေလးပဲ မထားပါနဲ႔ ။
ၾကာၾကာေလး က်ိဳပါ ။ တအားလည္း မပ်စ္ပါေစနဲ ့ ။
ၿပီးရင္ မီးဖိုေပၚက ခ်ၿပီး အေအးခံပါ ။
လံုးဝ ေအးသြားတဲ့အထိ မေစာင့္ရပါ ။
( ေႏြးေႏြးေလးမွာ အခ်ဥ္ ကို ထည့္ရမွာမို ့ပါ) လက္ညိုးကိုထည့္ၾကည့္လို ့ အပူခံနိုင္တယ္ဆိုရံုေလးေပါ့ ။
အခ်ဥ္ (ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း) ထည့္ၿပီး ေမႊေပးပါ ။
ၿပီးရင္ အုပ္ေဆာင္းနဲ ့အုပ္ၿပီး မေရြ ့လ်ားေစဘဲ
၂၄ နာရီ ထားပါ ။ အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲ ထားရမွာပါ ။
၂၄ နာရီျပည့္ရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ ျဖစ္ပါျပီ။ သတိျပဳရမွာေတြက ေလလံုေအာင္ အိုးကိုပိတ္မထားရပါဘူး ။ ခဏခဏလည္း မေမႊရပါဘူး ။ အခ်ဥ္ထည့္ခ်ိန္မွာသာ ေမႊေပးရတာပါ ။ အခ်ဥ္ထည့္ခ်ိန္မွာ လံုးဝေအးမေနရဘူး ။
အခ်ဥ္ကို ဘယ္လိုလုပ္ရတာလဲဆိုေတာ့ ႏြားႏို႔ အစိမ္း အၾကမ္းပန္းကန္ ၁ လံုးစာကို ဘာမွမလုပ္ဘဲ ဘာမွမထည့္ဘဲ အခန္းအပူခ်ိန္မွာ ၂၄ နာရီထားရင္ အခ်ဥ္ ျဖစ္ပါျပီ ။ အဲဒီအခ်ဥ္ကို အေပၚယံပဲျဖစ္ျဖစ္
ေမႊျပီးပဲျဖစ္ျဖစ္သံုးနိုင္ပါတယ္ ။
ဒိန္ခ်ဥ္ရျပီဆိုရင္ေတာ့ ေနာက္ထပ္လုပ္မဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္အတြက္ ဒိန္ခ်ဥ္အေဟာင္းကိုပဲ အခ်ဥ္အျဖစ္သံုးနိုင္ပါတယ္ ။
အခ်ုိးအဆကေတာ့....
ႏြားနို ့၁ပိႆာ အခ်ဥ္ ၁ ဇြန္းပါပဲ (ဟင္းခတ္ဇြန္း) ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္သြားျပီိဆိုရင္ ေရခဲေသတာထဲမွာ အၾကာႀကီးထားလို ့ရပါတယ္ ။
ဒိန္ခ်ဥ္နဲ ့စားဖို႔ သၾကားရည္ပဲကိ်ဳက်ိဳ ၊ ထန္းလ်က္ရည္ပဲက်ိဳက်ိဳ ဆားေလး နည္းနည္းထည့္က်ိဳပါ ။ ေရကိုေတာ့ အမ်ားႀကီးမထည့္ပါနဲ ့။
သၾကားေရာ ထန္းလ်က္ေရာက အပူေပးရင္ ေပ်ာ္ပါတယ္ ။ အိုးမကပ္ရံုသာ ေရထည့္ပါေနာ္ ။ ကဲမိတ္ေဆြတို႔ က်န္းမာေရးနဲ႔ညီၫြတ္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ေလး လုပ္စားၾကည့္မယ္ေနာ္ ။
My Food Myanmar
No comments:
Post a Comment