ကိန်းဝပ်ခိုင်မြဲ ​Car Tyres Sale And Services

ဗဟုသုတ နည်းပညာ အတတ်ပညာ လေ့လာရန်

မင်္ဂလာပါ Hey.... all my friend... thank you for yours Vistors..---လာရောက် အားပေးသူအားလုံးကို ကျေးဇူးတင်ပါတယ် -
.

ၾကာဇံခ်က္နည္း

ၾကာဇံခ်က္

ၾကာဇံခ်က္  ခ်က္ တဲ့ ပံုစံေတြ အမ်ားႀကီး႐ွိသည့္အနက္မွ ဒီေန႔ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ခ်က္နည္းကို အႀကိဳက္ဆံုးပါ...ကိုယ္တိုင္ကို
က ၾကာဇံခ်က္က ကိုယ့္ရဲ႕ အႀကိဳက္ဆံုးအစားအစာ ေတြထဲ
မွာ တစ္ခုလို႔ေတာင္ ေျပာလို႔ရပါတယ္ ....ဒါေၾကာင့္ ေရာက္ေလရာအရပ္တိုင္းမွာ ၾကာဇံခ်က္နဲ႔ ပက္သက္တဲ့ ခ်က္နည္းေပါင္းမ်ားစြာကို ေလ့လာခဲ့တယ္ သင္ယူခဲ့တယ္
ခုထိလည္းေလ့လာဆဲ သင္ယူဆဲပါ.... ..ၾကာဇံခ်က္မွာ အဓိကက ၾကက္သားဆီသတ္တာ အေရးႀကီးပါတယ္  ဆီသတ္တဲ့ အနံ႔ ေကာင္းဖို႔ရယ္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ ငံျပာရည္
ေကာင္းဖို႔ရယ္က အဓိကက်ပါတယ္ ..ဆီသတ္တဲ့ အနံ ့ေကာင္းေကာင္းရဖို႔ ကိုယ္တိုင္ ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔လက္တည့္စမ္း
ၿပီးခ်က္ခဲ့ဖူးတယ္ ၾကက္သားကို ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ ေထာင္းပီး
ဆီသတ္လိုက္လို႔ထြက္လာတဲ့အနံ ..ၾကက္နီ/ျဖဴ /ဂ်င္းသံုးမ်ိဳး
ေပါင္းပီးဆီသတ္လို႔ထြက္လာတဲ့ အနံ႔ ၾကက္နီ တမ်ိဳးထဲထည့္
ၿပီးထြက္လာတဲ့အနံ႔.   ဘာမွမထည့္ပဲ ဆီပူပူမွာ ဆႏြင္းအေရာင္တင္ပဲ ထည့္ပီး ထြက္လာတဲ့အနံ ့ ၾကက္သြန္ျဖဴတစ္မ်ဳးိထဲပဲေထာင္းပီး ဆီသတ္လိုက္လို႔ထြက္
လာတဲ့ အနံ႔. မ်ိဳးစံုေပါ့

ေနာက္ ဘာမွဆီမသတ္ပဲ ၾကက္ျပဳတ္အိုးထဲ အကုန္ပစ္ထည့္ပီးေတာ့လည္း ခ်က္ဖူးတယ္ ...အားလံုးထဲမွာ မွ ကိုယ္အႀကိဳက္ဆံုးနဲ႔ ၾကာဇံခ်က္ရဲ႕ ဟင္းပဲြနဲ႔အလိုက္ဖက္ဆံုးကေတာ့ အခု ခ်က္ျပမဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္မ်ဳးိထဲေထာင္းၿပီးဆီသတ္ၿပီး ခ်က္တဲ့ ပံုစံကို အႀကိဳက္ဆံုးပါ အနံ႔ေရာ အရသာပါ တကယ္ေကာင္းပါတယ္......ေနာက္တခ်ိဳ႕ က ၾကက္သားကို အစိမ္းလိုက္ေသးေသးေလးေတြတံုးၿပီးခ်က္တယ္  အခုခ်က္မဲ့ ပံုစံက ၾကက္သားကို အရင္ျပဳတ္ပီးမွ ခ်က္မွာျဖစ္ပါတယ္
ဘာပဲဖစ္ျဖစ္ စိတ္ဝင္စားတဲ့ အိမ္႐ွင္မေတြအတြက္ နည္းေပါင္းစံု ႐ွိတဲ့ ခ်က္နည္းထဲက ပံုစံတစ္မ်ိဳးေပါ့ေနာ္
ကိုယ့္အိမ္မွာ က အိမ္သားကနည္းေတာ အိုးအေသးေလး အခ်ိဳးေပါ့ေနာ္ ဒီအခိ်ဳးအတိုင္းပဲ ခ်က္နည္းကို ေရးႁပီးတင္ေပးလိုုက္ပါ့မယ္.....

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

ယိုးဒယား ၾကာဇံ တစ္ဆယ္သား (ဘာလို႔ယိုးဒယားၾကာဇံကို
ေရြးပီးခ်က္သလဲဆိုေတာ့ ဒီၾကာဇံက ခ်က္လိုက္ရင္ အေခ်ာင္းေလးေတြက ၾကည္ၾကည္ေလးနဲ႔ပြလာၿပီး စားလိုက္ရင္လည္းေထြးေထြးေလးနဲ႔ ပိုစားေကာင္းလို႔ပါ )
ၾကက္သား ၁၅က်ပ္သား
ၾကက္သြန္နီ  ေျခာက္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဥႀကီး တစ္လံုး
ငံျပာရည္ (ငံျပာရည္ကို သံုးရင္ အရမ္းအနံ႔မဆိုးတဲ့ ငါးငံျပာရည္ အခ်ိဳရည္ကိုသံုးပါ)
ဆား ၾကက္သားမူန္႔. အခ်ဳိမူန္႔.သၾကားအနည္းငယ္
ဆႏြင္း အေရာင္တင္မူန္႔ င႐ုတ္ေကာင္းမူန္႔. အနည္းငယ္
ၾကက္ဥ ႏွစ္လံု း (ဘဲဥ/ငံုးဥ) ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာ
မိူေျခာက္ ပန္းေျခာက္ ပဲျပားလိပ္.ႏွစ္ရာတန္ တစ္ထုပ္ဆီ နံနံပင္ ၾကက္သြန္မိတ္ သံပုရာသီး င႐ုတ္သီးေလွာ္မူန္႔
ဆီ အနည္းငယ္တို႔ လိုအပ္ပါတယ္
ငါးဖယ္ကိုျပဳတ္ပီးအတံုးေသးေသးေလးေတြတံုးၿပီးထည့္ခ်င္လည္းရပါတယ္

ခ်က္နည္း.....

အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို ဆားၾကက္သားမူန္႔ေလးအနည္းငယ္ထည့္ပီးျပဳတ္ထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခံြႏႊာၿပီး မညက္တညႇက္ေထာင္းထားပါ
ၾကက္သြန္နီ ကို အလံုးလိုက္ခႊာထားပါ..မိူေျခာက္ပန္းေျခာက္ကို ေရစိမ္ထားပါ
ၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားပါ  မိူေျခာက္မ်ားကို ေရစိမ္လို႔ပြလာပီဆိုလ်ွင္သဲမ်ားကို ေျပာင္ေအာင္ေဆး၍ အေနေတာ္ ေလးညႇပ္ထားေပးပါ ..ပန္းေျခာက္မ်ားကို အလယ္ ကအ႐ုိုးေလးေတြထုတ္ပီးထံုးထားေပးပါ
ၾကက္ျပဳတ္အိုးထဲကၾကက္သားႏူးပီဆိုလ်ွင္ဆယ္ယူ၍.အသားမ်ားကို အမ်ွင္ခပ္ႀကီးႀကီးေလးႏႊာေပးထားပါ....အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ၿပီဆိုလ်ွင္ ဟင္းအိုးဆီသတ္လို႔ရပါပီ....
ပထမဆံုး အိုးဆီပူလ်ွင္ ပဲျပားလိပ္ေတြကို အရင္ေၾကာ္လိုက္ပါ နည္းနည္းေလးႂကြပ္လာၿပီဆိုလ်ွင္ ျပန္ဆယ္ထားပါ ၿပီးလ်ွင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖ
ဴကို  ဆီိသတ္ပါ မတူးပါေစႏွင့္ အနံေမႊးလာလ်ွင္ ဆႏြင္းအေရာင္တင္ အနည္းငယ္ထည့္ပါ ၿပီးလ်ွင္ ၾကက္သား
မ်ားကို ထည့္ပါ.ေမြပါ ေရအနည္းငယ္ထည့္ပါ ..ေရခမ္းလ်ွင္
မိူ ပန္းေျခာက္. ၾကက္သြန္နီ.ၾကက္သားမူန္႔ င႐ုတ္ေကာင္းမူန္႔
ထည့္ပါ ေရနည္းနည္းစီထည့္ပီး မိူအနည္းငယ္ႏူးလာသည္ထိ
စိတ္႐ွည္႐ွည္ဆိသတ္ေပးပါ ...

.အားလံုးအနံ႔ျပည္စံုလ်ွင့္ၾကက္သားဆီသတ္တာၿပီးပါၿပီ ..
အဲ့ခ်ိန္မွာ တစ္ဖက္က ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးကို ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီးပြက္ပါေစ ပြက္လာလ်ွင္ ၾကက္သားဆီသတ္ထားတာေတြက္ို ၾကက္ျပဳတ္ရည္အိုးထဲသို႔
ထည့္ၿပီးထပ္ၿပီးအပြက္ဆူေအာင္တည္ထားေပးပါ...ဟင္းရည္အိုးပြက္ပြက္ဆူမွေရစိမ္ထားတဲ့ ၾကာဇံကို အေနေတာ္ေလးေတြျဖတ္၍ထည့္ေပးပါ ေၾကာ္ထားေသာပဲျပားလိပ္ေတြကိုထည္ပါ.ျပဳတ္ထားတဲ့ၾကက္ဥကို ပါးပါးလွီးပီးထည့္ေပးပါ ...အရသာအတြက္ ငံျပာရည္ကို ဟင္းရည္အိုးပြက္ပြက္ဆူမွထည့္ပါ အဲ့ဒါမွ ငံျပာရည္အနံ႔မနံ
မွာပါ ဆားၾကက္သားမူန္႔ အခ်ိဳမူန္႔ သၾကား အားလံုးကို မိမိစိတ္ႀကိဳက္ အရသာကို ထိန္းၿပီးထည့္ပါ ....အေရးႀကီးပါတယ္ ..အရသာငန္လြန္းရင္လည္းမေကာင္း
ေပါ့ရင္လည္းမေကာင္း အခ်ိဳမူန္႔ေတြအရမ္းမ်ားရင္လည္း
မေကာင္းပါဘူး....အားလံုးၿပီးရင္င႐ုတ္ကာင္းမုန္႔အနည္းငယ္ထပ္ထည့္ပါ....ၾကာဇံလည္းပြလာႁပီ ဟင္းရည္လည္းအရည္က်လာၿပီဆိုလ်ွင္ အရမ္းအရသာ႐ွိတဲ့ ၾကာဇံခ်က္တစ္ခြက္ရပါပီ႐ွင္ ....နံနံပင္ ၾကက္သြန္မိတ္ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထားတာေလးကိုထည့္၍သံုးေဆာင္ပါ
င႐ုတ္သီးမူန္႔ သံပုရာသီး အရည္ညႇစ္ပီးလည္းသံုးေဆာင့္ၾကည္ပါ ...အရမ္းေကာင္းႁပီး
အရသာ႐ွိပါတယ္႐ွင္.....

အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္........

Credit
ေဒၚေမတို့ရြာကေလး

No comments:

lasted post in this site, touch on header

ကားတာယာအေရာင္းဆိုင္ မိတ္ဆက္ျခင္း

Html