ကိန်းဝပ်ခိုင်မြဲ ​Car Tyres Sale And Services

ဗဟုသုတ နည်းပညာ အတတ်ပညာ လေ့လာရန်

မင်္ဂလာပါ Hey.... all my friend... thank you for yours Vistors..---လာရောက် အားပေးသူအားလုံးကို ကျေးဇူးတင်ပါတယ် -
.

ပုသိမ္ ဟာလဝါ ျပဳလုပ္နည္း

ဟာလဝါ
******

ဟာလဝါ မွာဆိုရင္ ပုသိမ္ ။ ပုသိမ္မွာဆိုရင္ ဟာလဝါ မပါရင္မျပီးဘူး ဆိုတာ fri ေတြ အားလံုးသိၾကပါတယ္ေနာ္ ။ ပုသိမ္ကေရႊျမင္းပ်ံ တံဆိပ္ နဲ႔ ပုသိမ္ဟာလဝါေလးကို စားဘူးသူတိုင္းနွစ္သက္ၾကပါတယ္ ။ စားလို႔ အရမ္းေကာင္းသလို လုပ္ရတာလည္း လက္ဝင္ပါတယ္ ဒါေပမဲ႔ fri တို႔ေရ အခုလုပ္တဲ႔ ဟာလဝါက လြယ္ကူလို႕ ေရႊျမင္းပ်ံပုသိမ္ဟာလဝါ ရဲ႕ အရသာကိုလည္းမွီလို႔ စိတ္ဝင္စားရင္လုပ္ၾကည့္ပါလို႔ !!!!
ပထမနည္းကေတာ့ လက္ဝင္တဲ႔ နည္းပါ
"ပါဝင္ပစၥည္း"
ေကာက္ညင္းဆန္---နို႔ဆီဘူး ၂လံုး
ဆန္---နို႔ဆီဘူးတစ္ဝက္
သၾကား---၅၀ က်ပ္သား
ဆား---အနည္းငယ္
အုန္းသီး---၂လံုး
ဘိန္းေစ့---၁၅ က်ပ္သား
ဆီ---၁၀ က်ပ္သား
ေထာပတ္---၅ က်ပ္သား
ေမႊရန္ၾကာခ်ိန္---၁နာရီ ၃၀မိနစ္
ေရ ---လိုသေလာက္
"ျပဳလုပ္ပံု"
၁---ေကာက္ညင္းဆန္နဲ႔ ဆန္ကိုေရာၾကိတ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ
၂---အုန္းသီးကိုျခစ္ အရည္ညစ္ျပီး ဦးရည္ ၂ခါ ယူထားျပီး က်န္အရည္ကို သပ္သပ္ခြဲ ထားပါ ။(ေရလိုမွ ထပ္ထည့္တဲ႔ အခါသုံးရန္အတြက္ပါ)
၃---ဘိန္းေစ့ကို ေမႊးလာေအာင္ နီေရာင္သန္းခါနီးထိ ေလွာ္ထားပါ ။
၄---ဒန္အိုးတစ္လံုးနဲ႔ မုန္႔နွစ္နဲ႔ အုန္းနို႔ကို ေရာေမႊျပီး သၾကား ဆား ဆီ ေထာပတ္ ထည့္ေမႊ ပါ ။ မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို အုန္းနို႔ဦးရည္နဲ႔ မပ်စ္မက်ဲေဖ်ာ္ပါ ။ ေရလိုပါက ထပ္ထည့္ပါ ။
၅---မီးေအးေအးနဲ႔ က်ိဳပါ မျပတ္ေမႊေပးေနရပါမယ္ ။ ေအာက္မွာမကပ္ ေအာင္ ေမႊေပးပါ ။ ၁ နာရီ ခြဲ ေလာက္ၾကာေအာင္ ေမႊေနရပါမယ္ ။ ေမႊေနရင္းနဲ႔ မုန္႔သားေျပာင္တက္လာျပီး ဆီျပန္ထြက္လာထိ ေရခန္းျပီး ေမႊတဲ႔ ေယာင္းမနဲ႔ မုန္႔နဲ႔ လည္ေနရင္ ရပါျပီ။
အေအးခံျပီး လိုသလို စားသံုးနိုင္ပါတယ္ ။
***အခုနည္းကေတာ့ လက္ဝင္ပါတယ္ ။ ဆန္ကိုၾကိတ္ရ အုန္းသီးျခစ္ရနဲ႔ မုန္႔လုပ္စားဘို႔ကို စိတ္ကူးရင္ လုပ္ခ်င္စိတ္မေပါက္ေတာ့ပါဘူး ။
လုပ္ခ်င္စိတ္ထက္ စားခ်င္စိတ္ကိုမရွိေတာ့ပါဘူး ။
"ဟာလဝါ "(အလြယ္နည္း)
*****************
ခုေခာတ္မွာ ရယ္ဒီမိတ္ ထုပ္ေတြ ဘာမဆိုအဆင္သင့္ ရေနျပီမို႔ ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္ေတြနဲ႔ လုပ္မယ္ဆိုရင္ မိသားစု အိမ္မွာ တစ္နိုင္တစ္ပိုင္ လုပ္ရတာလြယ္ကူသလို ။ လုပ္စားမယ္ဆိုရင္လည္း အခ်ိန္ကုန္သက္သာ ။လုပ္ရတာ လည္းသက္သာျပီး ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ကေလးကိုဘဲ အနည္းအမ်ား ခ်င့္ခ်ိန္လုပ္လို႔ရလို႔ အရမ္းကို အဆင္ေျပေစ ပါတယ္ fri တို႔ေရ -----
စိတ္ဝင္စားမယ္ဆိုရင္ လုပ္ၾကည့္ပါေနာ္ ----
ေရႊျမင္းပ်ံတံဆိပ္နဲ႔ ပုသိမ္ဟာလဝါ ရဲ႕ အရသာကိုမွီပါ တယ္ေနာ္ စမ္းၾကည့္ပါလို႕!!!!
"ပါဝင္ပစၥည္း"
ေမႊးတံဆိပ္ ေကာက္ညွင္းမႈန္႔---၁ ထုပ္(၁၀ က်ပ္သား)
ေမႊးတံဆိပ္ ဆန္အစိမ္းမႈန္႔---၁ ထုပ္ရဲ႕ ေလးပံုတစ္ပံု
အုန္းသီးမႈန္႕(ရယ္ဒီမိတ္ထုပ္)---၂ ထုပ္
သၾကား---၁၀ က်ပ္သား
ေထာပတ္---၂ က်ပ္ခြဲသား
ဆီ---၂က်ပ္ခြဲသား
ဘိန္းေစ့---၅ က်ပ္သား
ဆား--- အနည္းငယ္
ေရ---နို႔ဆီဘူး တစ္ဝက္္
"ျပဳလုပ္ပံု"
၁---ဘိန္းေစ့ကို ေမႊးလာေအာင္ မီးေအးေအးနဲ႔ ေလွာ္ထားပါ
၂---ဇလံု တစ္လံုးထဲကို ေကာက္ညင္းမႈန္႔ ဆန္မႈန္႕ အုန္းသီးမႈန္႕ သၾကား ဆား ေရ အားလံုးထည့္ျပီး သမ ေအာင္ ေရာေမႊပါ ။
ျပီးရင္ ေနာက္ဇလံု တလံုးကို ဆီထည့္ျပီး အေပါ ္မွေလာင္း ထည့္လိုက္ပါ ။
၃---ထည့္ျပီးျပီ ဆိုရင္ rice cooker ထဲမွာ ေရထဲ႔ျပီး အေပါ ္မွာဇလံုထည့္ျပီးေပါင္းပါ ။ဆူျပီး မိနစ္၃၀ ခန္႕ ေပါင္းပါ ။မုန္႔ သံုးပံုနွစ္ပံုေလာက္က်က္သြားပါတယ္ ။ေမႊရ တာ အမ်ားၾကီးသက္သာပါတယ္ ။
၄---ေပါင္းျပီးတဲ႔ ဇလံုကို ဆယ္ျပီး ဒန္အိုး တစ္လံုးထဲ ေထာပတ္ထည့္ မုန္႔ႏွစ္ထည့္ ဘိန္းေစ့ထည့္ျပီး မီးဖိုေပါ ္ တင္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႔ က်ိဳပါ မျပတ္ေမႊေနရမယ္ေနာ္ ။ ေအာက္ကိုမကပ္ေအာင္ ေမႊေနရပါမယ္ ကပ္ရင္ မေကာင္း ပါဘူး ။ ဆီလိုရင္ထပ္ထည့္ပါ ။ ၁ နာရီေလာက္ေမႊရင္ မုန္႔က ေရကုန္ျပီး ဆီျပန္ မုန္႔သားလည္းမႊတ္လာ စီးပိုင္လာ ရင္ ရပါျပီ ။ အေအးခံျပီး လိုသလိုစားသံုးနိုင္ပါတယ္ ။
အရသာရွိစြာစားသံုးနိုင္ၾကပါေစ။့

By
Lae Cooking Diary
ျပန္​လည္​မ်ွ​ေဝ

No comments:

lasted post in this site, touch on header

ကားတာယာအေရာင္းဆိုင္ မိတ္ဆက္ျခင္း

Html